zondag 27 december 2015

Bootcamp dekt basisbehoeften


Storm op het strand, maar dat mocht de pret niet drukken. Thebootcampclub had op tweede kerstdag een uurtje gratis bootcamp in Callantsoog op het programma gezet, voor jong en oud, getraind en ongetraind, waarvan de (sponsor)opbrengst naar Stichting Babyspullen uit Alkmaar ging. Van de stichting zelf waren vrijwilligers aanwezig, evenals de hoogzwangere oprichtster. Ik ben de cijfers even vergeten, maar het aantal baby’s dat in armoede wordt geboren moet schrijnend zijn, let wel dit betekent dat zelfs de basisbehoeften ontbreken. De stichting zet zich in voor een beter leven voor deze baby’s en verstuurt spullen als pakketjes.
Dan te bedenken dat een groot deel van ons sport, omdat we anders te veel zitten, hangen of rondlummelen of omdat we te vaak ongezond eten of drinken. Dat laatste is dan blijkbaar ook de reden dat sportscholen en bootcampclubs gelieerd zijn aan diëtisten en voedingsdeskundigen. Daarover straks meer.
Eerst een compliment voor de trainers op deze kerstdag, drie in totaal. Maar ook voor deelnemers, die toch maar even om 10.00 uur in de ochtend in grote getale kwamen opdagen. Ouders en kinderen gingen eerst, daarna de low/medium bootcampers en tot slot de high/mediums. Met wat BodyFit bootcamp-ervaring sloot ik me bij de pro’s aan. We kregen wat inloop-, opwarmoefeningen van Richy, en gaandeweg naar het strand nam de intensiteit van de oefeningen toe. Traplopen, planken, squats en bij de volgende halte optrekken, opdrukken en sprinten naar de waterkant. Het was een mooi ruig zeetje en al tijgerend stoof het scherpe zand lekker over ons heen. Ik kijk nu al uit naar de foto’s. Onder de nieuwe Woest deden we zoiets als paalzitten, maar dan met je rug er tegenaan en bij De Strandtent waren de buikspieren aan de beurt. De training vloog om en dat kan alleen maar betekenen dat het goed en gezellig was. Bezweet en gezandstraald sloten we af met chocolademelk met slagroom. Zonder rum. Die bewaren we voor de nieuwjaarsduik.
Op de terugweg praten we over de pakketten voor een beter leven waar wij volwassenen gebruik van kunnen maken. Zo komt ter sprake dat Pascal Landman, initiatiefnemer van Thebootcampclub Noord-Holland Noord en onze gastheer deze ochtend, ook eigenaar is van Leef & Stijl voor een betere levensstijl. In hun aanbod zit ook imagocoaching (dress 2 impress); zelfkennis (spiegelen met paarden); stressreductie en mesologie. Bij Lijfstijl Centrum Den Helder kun je de stress van je afslaan, een massage of wax boeken of hotlessen volgen. Het is toch opmerkelijk hoezeer bij ons volwassenen de basisbehoeften zijn veranderd. 

2 opmerkingen:

  1. Het was zéker een welkome afwisseling tijdens het zittend kerstfeest, dat begon al in de nachtmis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was zéker een welkome afwisseling tijdens het zittend kerstfeest, dat begon al in de nachtmis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen