woensdag 20 juli 2016

Bucketlist?

Op mijn sportprestaties-bucketlist staat al jaren de prutmarathon. Maar een doel zonder plan blijft een wens en zo geschiede. De bucketlist bestond ergens in mijn hoofd. Laten we het maar op mijn achterhoofd houden. (Dat deel waar je nog wel eens op valt.) Dus sla ik al jaren op maandag de sportpagina van de krant open om erachter te komen, dat de prutmarathon zijn zoveelste editie al heeft beleefd. En dat ik er weer niet bij was.
Maar niet dit jaar. Nu is mijn bucketlist nog steeds geen papieren versie, laat staan een digitale, maar de contouren zijn toch beter in beeld. En wat helpt is dat de Bodyfitt Boothcampclub houdt mij scherp. Vandaar dat ik me dit jaar wel heb ingeschreven. Er waren geen medestanders uit de boothcampclub, maar dan is zo´n facebookpagina van het evenement zelf weer een uitkomst. Ik vond tussen de likes twee andere prutsers uit mijn omgeving en met zijn drieën togen we naar Schermerhorn.
Vooraf was me bekend dat het traject 3,2 km betrof en dat er 60 sloten overgestoken moesten worden. Hoe dat er concreet uitzag was snel duidelijk. Het parcours is een rondje en je steekt dezelfde sloot meerdere keren over. In een bredere vaart spoelde je enigszins schoon en vervolgens dook je de prutsloot weer in. De uitdaging zat nog meer in het er weer uit klauteren, want dat kostte dit jaar door de lage waterstand en de instortende walkanten de meeste spierkracht. Gelukkig was het gras sterk.
En de prut dan? Tja die slaat je continu om de oren.  Je duikt namelijk niet alleen, maar met nog tig anderen de sloot in. Al is de beste techniek niet de duik, maar een soort stapsprong. Niet rechtstandig erin springen, dan zuig je vast.  Behalve in je oren, beland de prut ook in je ogen. Dat is eigenlijk nog het lastigste, tijdens en na het drie kwartier durende modderbad. Het doet vreselijk zeer en je krijgt het er amper uit. Gelukkig is er een EHBO post met wattenstaafjes en ontsmettende oogdouche maar zelfs dan veeg je na drie dagen nog de prut uit je ooghoeken. Als je je ogen überhaupt al open krijgt.
Al me tal ben ik heel blij dat ik de prutmarathon kan afstrepen. Het is zeker een aanrader. Tip: doe dit niet als je maandag een sollicitatiegesprek hebt. Tenzij je toch liever een putjesschepper blijft.


.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt en oogt als behoorlijk zwaar! Is de prutmarathon nu van je bucketlist naar je to-do list gegaan, of regelrecht de bucket in? (hoeveel kilometer was het, toch geen 42?!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat men zelfs heeft gedacht aan oogdouches ... Wel zo goed dat je uiteindelijk hebt doorgezet en de prutmarathon nu inderdaad van je bucketlist kunt afstrepen!

    BeantwoordenVerwijderen